Πίνακας ζωγραφικής σε Καμβά Andy Warhol Merlin Monroe

Πίνακας ζωγραφικής σε Καμβά Andy Warhol Merlin Monroe

Κωδικός: az8006

10,00 €
με ΦΠΑ

Πίνακας ζωγραφικής σε Καμβά Andy Warhol Merlin Monroe

Καμβάς με εκτύπωση στην μπροστά όψη, τελαρωμένος σε άκαμπτο ξύλινο πλαίσιο, έτοιμος για κρέμασμα! 

Μια είκονα χίλιες λέξεις... Διακοσμήστε τους χώρους σας με έναν καμβά, ή τυλίξτε τον με μπόλικη αγάπη και δωρίστε τον στους αγαπημένους σας!

Διαστάσεις σχεδια καμβαδες
Ποσότητα

  • Πολιτική ασφαλείας (επεξεργαστείτε τη με το πρόσθετο «Διαβεβαίωση Πελατών») Πολιτική ασφαλείας (επεξεργαστείτε τη με το πρόσθετο «Διαβεβαίωση Πελατών»)
  • Πολιτική παράδοσεων (επεξεργαστείτε τη με το πρόσθετο «Διαβεβαίωση Πελατών») Πολιτική παράδοσεων (επεξεργαστείτε τη με το πρόσθετο «Διαβεβαίωση Πελατών»)
  • Πολιτική επιστροφών (επεξεργαστείτε τη με το πρόσθετο «Διαβεβαίωση Πελατών») Πολιτική επιστροφών (επεξεργαστείτε τη με το πρόσθετο «Διαβεβαίωση Πελατών»)

Πίνακας ζωγραφικής σε Καμβά Andy Warhol Merlin Monroe

Marilyn Diptych

Το Marilyn Diptych (1962) είναι ένας πίνακας μεταξοτυπίας από τον Αμερικανό ποπ καλλιτέχνη Andy Warhol που απεικονίζει τη Marilyn Monroe. Το έργο είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του καλλιτέχνη. Είναι στη συλλογή του Tate.

History

Η μεταξοτυπία ήταν η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία αυτού του πίνακα. Οι είκοσι πέντε εικόνες στα αριστερά είναι χρωματισμένες, η δεξιά πλευρά είναι ασπρόμαυρη. Ο πίνακας αποτελείται από 50 εικόνες. Το έργο ολοκληρώθηκε τις εβδομάδες μετά το θάνατο της Marilyn Monroe τον Αύγουστο του 1962. Οι πενήντα εικόνες της ηθοποιού βασίζονται σε μια μόνο φωτογραφία δημοσιότητας από την ταινία Niagara (1953).

Έχει προταθεί ότι η σχέση ανάμεσα στην αριστερή πλευρά του καμβά και τη δεξιά πλευρά του καμβά είναι προκλητική της σχέσης μεταξύ της ζωής και του θανάτου της διασημότητας. Το έργο έχει λάβει έπαινο από συγγραφείς όπως ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και πολιτιστικός κριτικός Camille Paglia, ο οποίος έγραψε το Glittering Images του 2012 επαινώντας πώς δείχνει την «πολλαπλότητα των νοημάτων» στη ζωή και την κληρονομιά του Monroe.  Σε ένα άρθρο της 2ης Δεκεμβρίου 2004 στο The Guardian, ο πίνακας ονομάστηκε το τρίτο πιο σημαντικό κομμάτι της σύγχρονης τέχνης σε μια έρευνα 500 καλλιτεχνών, κριτικών και άλλων. Το έργο τέχνης κατατάχθηκε επίσης ένατο τα τελευταία 1000 χρόνια από την Kathleen Davenport, Διευθυντή, Rice University Art Gallery, Χιούστον.  Το έργο τέχνης αγοράστηκε από τον διοργανωτή / συλλέκτη εκθέσεων τέχνης / σχεδιασμού Emily Hall Tremaine από το στούντιο του Warhol το 1962, μεταξύ πολλών άλλων σημαντικών πρώτων έργων του Warhol. Αυτό το έργο πωλήθηκε στην Tate Gallery το 1980. Με τα χρόνια, η Marilyn Diptych έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των Witty, Sexy, Gimmicky: Pop 1957-67 στο Tate Modern, 27 Απριλίου 2015 - 10 Ιανουαρίου 2016.

az8006
1000 αντικείμενα

Συγκεκριμένοι κωδικοί

16 ακόμα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: